Atikah & Azalia

By: cho zila

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]
Thursday, 23-Jul-2009 08:18 Email | Share | | Bookmark
My Azalia... betui-betui....

 
Gambar2 yang diambil dari blog mak zana (my sister in law).. disebabkan kami yang dah lama tak bergambar22ni kami cilokjer gambarni dari blog mak zana untuk tatapan kawan22 yang kami sayangi... Disebabkan sekarangni Azalia semakin banyak mulut maka gambar dia memang memenuhi kamera, paling lucu ialah apabila dia menyanyi lagu si capik (tengok tak TV2 rasanya...) siap ngan aksi jalan si capik ... kelakar giley...
Gambar2 ni semasa adik ipar teman datang bertandang ke rumah teman dua minggu sudah rasanya.. teman hanya menjamu bubur kacang durianjerler makan ngan roti.. idakler ada gambonyer yerk... Ini gambar Azalia ngan Naufal sepupu dia.. ngan Atikah tak banyakler pulok.... niler upin dan ipin teman dirumah sekarangni... betui.. betui...

Azalia bersama dengan Naufal dan Azalia bersama dengan Atikah....



Suka lak tengok pipi Azalia masa ni.. dah anak sendiri puji jerler...

Ini lak gambar family mak Zana dan anak-anaknya (dari blog mak zana... dia ambik package "wonder kids" naufal ngan Adinang )... sepupu Atikah dan Azalia disebelah suami teman yang ada... Suami teman 2 beradikjer, Suzanani adik dia sebaya ngan teman tapi tengok ajerler anak dia dah jadi anak teruna, dah teman ni 2 orangni pulak kecik dari anak bongsu dia keh! keh!.. apa2jerler yerk... jadinyer mak mertua teman ada 3 orang cucu lelaki dan 2 orang cucu perempuan... nasibler family mertua teman mempunyai hubungan kekeluargaan yang rapat kot idak sunyi gak yerk...

Takaful kini dan selamanya...
CHO ZILA (019-210 4240)


Thursday, 16-Jul-2009 09:18 Email | Share | | Bookmark
Masih di sini... edisi melepas rindu....

 
Edisi merapu meraban setelah asyik terlupa jer nak bawak "pen drive" ke opis.. sebenonyer teman dah upload gambar sedikit masa kami singgah Kuala Kangsar (masih lagi cerita balik kampung yang tak sudah2).. tapi ituler hanya 2 gamboni jer sempat di masukkan.. dan tak ler lagi masuk kan ke dalam facebook bagai.. jadi terimajerler cerita pendek dari kami hanya sebagai renungan bersama dan moga kita semua diberkati Allah hendaknyer....
Kepada kawan22 teman yang teman sayang bebeno (kalau guna bahasa Perak ni susah nak jadi romantik !!! yer ke idak Lela, Baayah....) teman memang nak meronda2 ke fp kawan2 belaka tapi ituler mun dah fp sendiri idak berupdate malu lak rasanya.. jadi terimalah edisi pengubat rindu.. lagipun tak der ler cerita terkini dari 2A sebab suami teman agak sibuk kebelakangan ini jadinyer sentiasa dirumah dan ada jugak gambar yang diambik tapi idakler dia masukkan dalam pen drive teman.. maalumler temanni mengharapkan orangjer... sendiri2 idakler tau..


Biar banyak masjid didirikan teman tetap gemo masjidni... ate! mun ada aura istana....


Gamboni jer sempat masuk fp haritu.. yang lain masih dalam pen drive... jadiler.. Atikah dan Danish (sepupu dia)... frust sebab tak sempat singgah galeri Sultan Azlan yang ada kat depan dia jer.. sebab tok teman cakap best galeri tu (ni yang teman heran.. minat lak tok teman benda22 gitu)...

Sempena edisi masjid Ubaidiah yang memang cantik dan mendamaikan tatakala kita sujud menghadap Ilahi teman panjangkan satu email yang pada teman istimewa walaupun nampak cam 'bias' sedikit.. tapi apa2pun peliharalah kasih sayang yang telah terjalin.....

Harap2ler kita semuani dapatler suami yang luar biasa walaupun dapat 2/4jer dari yang luar biasatu takper ler jangan satu perangai yang luar biasatu tak der... alahai!! tapi sori moriler gamboni idakler jelas beno, kena pakai kanta lak membacanyer... ngeh!ngeh!ngeh!.. tak berapa reti nak jadikan dia lebih beso dan jelas... maafkanler...

Takaful Gaya Terkini..
CHO ZILA (019-210 4240)




Monday, 29-Jun-2009 09:08 Email | Share | | Bookmark
:~:♥ Berehat di Ladang Nadicorp, Sitiawan ♥ :~:

Masih gambar dan cerita semasa balik kampung tempohari, tempatnye lain2kan so takper lah lagipun cerita terkini tak berapa syiok nak dipaparkan.. Ini adalah aksi 2A semasa kami semua pergi tidur di rumah adik teman di Sitiawan. Aksi Azalia yang paling best sebabnya sebelumni memang dia buat muka bosanjer ambik gambar sedangkan itu bukanlah sikap sebenar dia.. Kalau mak Su dia ambik gambar cepat2 dia alihkan muka dia dan kalau dia tengah gelak terus sentap.. tapi pagitu ibu dia yang ambik gambar mood dia terus ok dan ituler sebabnyer gambar di Ladang ni paling syiokler teman tengok dalam banyak-banyak gambar semasa balik kampung...

Apa-apa layan ajerler cerita kami haritu, Atikah yang keseronokan sebab dapat pakai baju princess dia yang dibeli oleh Mak Zana dia dan Azalia yang kelakar sangat... bersama dengan Danish (anak adik teman yang di Ipoh).. sepupu2 dia yang lain semua kemaruk main PS2..


Ini di depan rumah adik teman ler ni.... Bestnyer kerja ladangni ialah kemudahan dia memang baguih dan paling baguihnya adik temanni idakler payah pindah mana2 sebab ladangni ada kat sinijer... dulu dia kerja ngan Guthrie, pindah randah payah.


Aksi 2A yang memang kelakar habis...



Apaler dibuat dek Atikahni.. ada-ada ajer....

Adik cuba nak buat peace tapi tak jadi... okler tu...







Sayangnyer kakak pada adik dia...

Danish yang rajin menjaga 2A..

Wani... hang tengok Azalia nak fire hang dah tu!! jaga222...
Quote:

Ini adalah sulam pita timbul.. harga RM180 (termasuk pos)..kain chiffon elina

ini juga sulam pita... RM160 (termasuk pos).. kain shantung...

Takaful Gaya Kini...
CHO ZILA (019- 210 4240)


Monday, 29-Jun-2009 02:47 Email | Share | | Bookmark
` ♥ ` Edisi sesuka hati ~sesuka hati~ ` ♥ `

 
 
 
Ni adalah antara gambar2 untuk menyemakkan mata yang memandang.. tapi edisi ni khas sebenarnya untuk roti kegemaran temantu tapi tak bestler kalau dia keluo sorang2.. so ni adalah edisi merapu2 sahaja... jangan tak layan...


Tengok menu orang kampung... ulam-ulam semua ambik keliling rumah jer... menu sihat.. gulai tempoyak tidak ketinggalan dan jugak ikan bakar dia ... bestnyer ... Ini bukanler masa teman balik kampung yang baru ni tapi menunyer lebih kurang gituler jugak menunyer....


Inilah roti telur separuh masak yang memang menjadi kegemaran dan terkenang2 di Clock Tower @ Masjid Negeri Perak... memang peberet teman dulu2ni...


Gambo 2A masa kenduri kawen kawan teman punya adik di Taman Meru, Ipoh.... dulu memang ler baik sangat2 sampai tido baring kat rumah dia takkanler adik dia kawin teman tak balik tak 'matut' beno rasanya... tengokler budak berduani dah berpeluh2 dah!! nasib tak meragam jer...


Ini pulak masa bebudaktu duduk dalam kereta menunggu teman menempah baju ate alang-alang dah balik Ipoh elokler buat baju untuk dipakai di Aidil Fitri nanti.. tailorni memang kegemaran temanler jugak.. dia ingat lagi kat teman walaupun dah lama tak menempah lagi.. yang penting ukuran dulu dah tak boleh pakai lagi.. lu fikirler sendiri... opps!! ni adif (sepupu 2A) ngan azalia....


Ini aksi 2A di Lumut .. yang ada.... sebab kami sampai kat Lumut dah nak senja rasanya idakler boleh beraksi lebih2 nanti aksi yang lain pulak yang keluo jadinyer...

Quote:

sebenonyer baju yang adik ipor teman berniaga ni dari Bukit Tinggi, Indonesia dan harganya berbeza mengikut jenis kain dan sulaman.. kalo berkenan boleh ler jugak besembang dengan adik ipor teman yang bernama Surati (019- 4144144)....keh!keh! nak meniaga konon!! tak der bakatler temanni..


Takaful Gaya Terkini:-
CHO ZILA (019-210 4240)
kenali kami.....


Wednesday, 24-Jun-2009 03:12 Email | Share | | Bookmark
Taman Tasek Tepen yang terkenaltu..

 
 
 
View all 37 photos...


Cantik kan kain jahitan sulaman dari Indonesiani?? Ingin melaram untuk hari raya nanti silalah call teman tanpa segan dan silu.. Bukan teman yang punyer adik ipar teman yang kat sitiawantu yang berniaga teman ajer menyibukkkkk...

Ini pulak aksi2 selepas kami berkelah2 di depan zoo... pst: Baayah memang kami ingin berkelah dengan menghadap ke taman tasik yang cantik sangat2ni tapi tuler kalo dah bawak bebudakni payah sikit.. keselamatan deme jadi perkara no 1.. pst : Lela, kalo ikut ideanyer nak berkelah kat air terjun kat kawasan2 taman tasek tu tapi ituler bawak budak2 sabojerler, nasib gak tak masuk zoo haritu sebabnyer bukan budak2 tu yang tak larat temanler yang dah hampir nak pengsan panaih gamaknyer... Ingat nak makan kuetiaw Dolli yang pemestu pun kansel jer sebab teman dah macam nak pitam... Nanti kot 2A dah beso sikit leh ler gi Bukit Larut lak tapi ituler tak larat nak naik jip dia kelakar giler, tapi best tau pemandangan dari Bukit Larut..


Kalau namanya kanak2 memang ler best kalau bergaya... Adif ngan spek hitam mak su dia...


Niler anak teman Atikah dan Azalia dengan Danish anak adik teman... tengokler kasut Azalia Ben 10 ko(kasut Adiflerni) sebabnyer kasut Crocs dia dah mengecut (sedih tau baru pakai 3 bulan jer). Kepada kawan2 yang membeli kasut Crocs hati2ler janganler letak kasut tu di atas dash board walaupun untuk tempoh sehari.. aderker patut beli mahal2 cam gitu jadinyer, ada tak petua nak kasi dia beso balik...


Iniler aksi anak dara teman Atikah dengan sepupunyer Danish dan yang lain2 dah tak nak keluo dari kereta sebab dah kepanasan... temanpun kalau tak ikutkan sebab susah beno nak datang sini tak hingin rasanya berpanas tapi sebab hajat dah lama sangat ikutkanjer....


Suka pokok diani... amanjer rasanyer... banyak drama dan filem ambik kat taman tasek ni..


pst: nurul.. memang masa akak tengah bertukang haritu nurul masuk tapi harini baru publish sebabnyer adaler lagi nak masukkan.. jadinyer komen nurultu masuk sebelum akak pulishkan.. ni akak ader award nak bagiler.. tapi tak terrerler cam korang semua.. tak yah gantung kat fp nurul takper sajer buat kenangan kerana kesudian nurul terus datang kesini..

Takaful Gaya Kini:
CHO ZILA (019-210 4240)
Dana Pendidikan untuk tersayang...


[<<  <  7  8  9  10  11  12  13  [14]  15  16  17  18  19  20  21  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net