Atikah & Azalia

By: cho zila

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 13-Oct-2009 07:52 Email | Share | Bookmark
~♥ ~ Hujung minggu yang best walah!! ~♥~

 
 
 
 
 

Thumbs up untuk ayah 2A kerana berusaha menyeronokkan hujung minggu kami anak beranak. Maalumler susah dia nak bersetuju pergi bawak budak 2 orangni ke tempat yang ramai orang kerana sekarangni nak makan kat kedai sekalipun selalu dia mengelak. Biasalah dah namanya budak-budak memang tak kenyang makan kalau 2A mengikut belum lagi dengan tumpah air dan terjatuh dari bangkunya. Tapi minggu lepas kami bukan sahaja dapat bergembira di Genting Highland pada hari sabtu tapi keesokan harinya dapat pulak pergi cuci mata di KLCC. Yang paling penting sekali ialah gambar 2A memang banyak untuk edisi jalan2 kali ini... Jadi layanzzzzz


Aksi Atikah semasa mula sampai di Genting ngan ayah dia, masani teman pegi beli tiket. Teman beli yang boleh main semua indoornyer game dalam sehari sebabnya semua game tak kira kanak2 @ dewasa harga RM8. Kalau beli pakej keluarga 2 dewasa 2 kanak-kanak RM109, jadinya kitaorang main satu-satu game sampai 3 kalipun ada nak bagi RM yang dibelanjakan berbaloi-baloi...



Atikah dengan kuda angan-angannya ~ princess2kan selalu ada kuda.. sekarangni kalau tanya besar nanti Ika nak jadi apa "snow white" mak oooi... jadi doktorker, engineerke, ahli muzikker... jenuh.... Mula2 sampaipun dia dah menjerit "ee, tempat princessler ayah".


Azalia dengan aksi membaham ayam goreng McD yang memang tak freshtu (adakah di gentingjer~ dahler harga cam berganda2jer), Atikah dah lelap dah masa ini kat sebelahtu. Gerun tengok cara Azalia makan.. adaker yang nak buat menantuni???


Inilah Azalia dengan aksi2 spontan dicampur ngan cakap selamba dia yang kadang2 tak percaya dia baru 2 tahun (maalumler Atikah dah 2 tahun lebih baru terer bercakap tapi sekarang dah jadi cam scha dalam awan dania.. pot pet pot pet tak berenti22).


Ini pulak Azalia dengan ibu dia. Azalia kelakar sangat semua permainan nak dicubanya, tanya kakak dia ada gak yang dia kata tak berani, Azalia bila tanyajer "Ya nak naik, Ya berani,"... teringat pengalaman pertama kali Atikah di Genting dulu, nasib beli tiket untuk satu permainan jer, dia macam nak terjun dari kereta rusa yang tinggitu.


Ini masa 2A naik monorail yang pusing sekeliling taman permain luar dan dalam, lebih kurang 20 minit gak kot. Masa kat sini dah membayangkan lain kali kita beli tiket out door lak, baru thrill sikit dapat rasa sejuk yang berkabuss2 tu.. dan paling teringin nak ambik gambo kat bas merah dua tingkattu.. (adaker tak beli tiket tak leh nak masuk dalam langsung~ ambik gambopun)..



Teman dan 2A kat luar.. tengok ajerler 2Atu "mengelenyor"(tak reti duduk diam), teramat payah nak mengambil gambo supaya beradab sopan sikit. takper janji boleh ambik gambokan...


Teman suka gambarni untuk 3 beranak, teman tengok ramai orang ambik gambo kat depan French Village(promosi jual barang Perancis kot) jadinya temanpun turut teruja. Tapi masa ni 2A sibuk nak tengok hantu yang keluar ambik angin sekejap dari rumah berhantuler kot!!. Azalia cakap adik Ya tak takutpun dia bye bye kat Ya...


Disebabkan 2A nampak seronok berada di Genting, teman dah berangan lebih2 trip yang akan datang kena tidur sana.. dicadangkan jugak untuk semua orang yang ada anak kecik, sebabnya ialah budak2ni mesti nak tidur atau berehat . Macam Azalia boleh tidur kat dalam trenjer, lepaihtu jenuh mendukungnya(tengokler dia leh tidor~ gambo ambik jugak) tapi takper janji hepi kan ayah!!


CHO ZILA (019-210 4240)
Wakil Takaful IKHLAS
"Bersama Kewangan Islam"


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net